Calabria 66: espai literari. Un espai per créixer

Entre els molts actes i activitats que podem trobar a CALÀBRIA 66, hi ha un grup de veïns i veïnes que han endegat una iniciativa que, sota el nom d’ ESPAI LITERARI, ens ofereix una multiplicitat de disciplines destinades a omplir una gran part dels nostres desitjos culturals, literaris i artístics.


Presentació d’un llibre a C66


L'Espai Literari té, com a base, una biblioteca que porta el nom d'un catedràtic d'institut que va ser veí del barri: Alfred Sargatal. El motiu i forma en què aquests llibres han arribat a Calàbria 66, els podeu trobar en el següent bloc: espailiteraricalabria66.blogspot.com

o bé, si veniu a algun dels actes que s’hi fan i pregunteu per la història de l’espai, amb molt de gust us l'explicarem.

Ara no pretenem fer història, sinó exposar-vos la manera pràctica en què els veïns del barri podem gaudir d'aquesta iniciativa i fer-la nostra, inclús participant en el seu desenvolupament, tota vegada que estem en un moment de creació de l’espai i volem que sigui fet a la mesura de les necessitats i prioritats culturals i artístiques de la gent de Sant Antoni.

Neix un nou espai cultural i de trobada a Calabria 66

Comencem per la Biblioteca: en aquests moments disposem d'una Història Universal de la Literatura que podeu venir a llegir a Calàbria 66, així com del Diccionari Coromines. Ambdós consten de diversos volums, per la qual cosa estan exclosos de préstec, però els podeu llegir a l’espai veïnal sempre que vulgueu.

A part d'aquestes col·leccions, hi ha una setantena de llibres de poesia i quantitats semblants de narrativa i de biografia. Tots aquest llibres us els podeu endur per llegir a casa en règim de préstec.
Hi ha més llibres en espera de ser classificats i col·locats, i de més temes, però hem de veure primer quin interès i quina acollida tenen per part dels veïns i veïnes que s’acosten a l’espai veïnal.


Recuperant i classificant llibres

Dintre de l'Espai Literari hi ha també les següents entitats o activitats:

Com a entitat, teniu Poemes al Nas de la Lluna, la seva temàtica central és la poesia, però no desestima fer també tota mena d'activitats relacionades: escriptura, lectura, interpretació, etc. De la mateixa manera amb el que passa a la Biblioteca, també estem a l'espera de conèixer les inquietuds dels veïns i veïnes. En el moment actual s'estan fent periòdicament lectures de poesia, obertes i gratuïtes.

Seguint el fil de la poesia, els últims divendres de cada mes té lloc una Jam Literària, un espai amb micro obert per recitar, llegir, compartir i escoltar de forma distesa.

Per als amants de la lectura compartida i comentada, hi ha un club de lectura amb grups en diferents dies de la setmana.

La gent de la jam

I pels lletraferits, que no es conformen amb llegir sinó que també volen escriure, s'estan fent petits cursets d'escriptura de narrativa.

De tot això us poden informar a Calàbria 66.

Pensem que l' ESPAI LITERARI, amb tots els seus vessants, els que hem exposat i els que encara ens hem d'imaginar, ha de tenir, necessàriament, una gran importància en un barri com el nostre, en el que l'amor i l'interès pels llibres sempre ha estat capital. Ara és el moment de configurar què volem que ens ofereixi aquest espai de cultura, com, quan, de quina manera o en quines condicions...

Digueu la vostra. L'Informatiu Sant Antoni recollirà els suggeriments per fer-los arribar a Calàbria 66, i així podrem assolir elements culturals que la gent del barri vol i es mereix.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies