Freqüència dels autobusos



Un dels temes que també va sortir al Consell de Barri va ser el transport públic, concretament l’autobús. En principi, la nova xarxa ortogonal que s’està implantant a la ciutat és més racional i ha de donar millor servei.

Però des de fa un temps ens arriben a l’Associació de Veïns queixes perquè en algunes línies no es compleix la freqüència anunciada a les parades. De fet, en alguns casos on abans hi havia dues línies ara n’hi ha una, per la qual cosa, quan es produeixen endarreriments a causa del trànsit, el temps d’espera es multiplica al no haver alternativa. Aquest problema és especialment punyent per la gent gran.

Cal una forta disminució de l’ús del transport privat per millorar les taxes de contaminació de la ciutat, que superen amb escreix els límits tolerables. Per això és necessari afavorir el transport públic i fer que arribi a tot arreu.

I per això proposem la priorització semafòrica de les línies de bus, és a dir, tenir en compte la ubicació de les parades en la seqüència verd-vermell, per augmentar la seva rapidesa i eficàcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies