2 anys de Calàbria 66 i la primera mostra de teatre voluntariós



Fa un parell d’anys, una antiga reivindicació del moviment associatiu  com és un espai comú d’activitats artístiques, va fer-se realitat amb la inauguració del nou espai “Calàbria 66”.  Aquest nou espai  promou  activitats  de diferents agrupaments de persones en un espai que  de mica en mica la gent del barri s’ha anat fent seu. Calàbria 66 és un espai veïnal, és a dir, un espai proper per a ús, on els veïns poden gaudir i créixer, gestionat per ells mateixos.
Amb el suport de l’Associació de Veïns, van engegar la seva proposta amb la formació d’un Grup Motor, el qual, va treballar força temps per aconseguir que Calàbria 66 donés les respostes culturals, artístiques i de lleure.          
Parlem amb el Marc Folch, coordinador d’una de les comissions i ens diu: “Tot va començar amb un grup de persones engrescades, que, abans que estigués construït aquest espai, conscients de les necessitats que tenia el veïnatge, van voler aprofitar l’oportunitat que oferia aquest lloc  i amb el suport de l’Associació de Veïns, van engegar la seva proposta amb la formació d’un Grup Motor, el qual, va treballar força temps per aconseguir que Calàbria 66 donés les respostes culturals, artístiques i de lleure, que els veïns necessitaven i que ells ja portaven un temps treballant”. La participació veïnal està organitzada a partir de tres comissions històriques que just estan  situades  a l’entrada a l’edifici: la Comissió d’Educació, la Comissió de Veïnatge i, per últim, la Comissió Artística.


Les tres comissions es van formar abans de l’entrada a Calàbria66. La funció de les comissions és coordinar a tots aquells veïns, entitats i col·lectius que tenen un interès específic en alguna d’aquestes àrees. Valorar les propostes i iniciatives que té el grup o les que els arriben de fora, debatre  normatives de funcionament de tots plegats, etc. Tot això passa per aquestes tres comissions. Les comissions també vetllen per afavorir la convivència en els espais comuns i que entre  els diferents col·lectius i veïns,  des d’aquest espai, es puguin  impulsar projectes comuns. Per damunt de les tres comissions esmentades anteriorment, hi ha  la Comissió Permanent, que és la que coordina tota l’activitat de Calàbria66.
En Marc Folch, remarca sobretot “ Què cal que se sàpiga que Calàbria66 funciona amb voluntariat dels veïns i veïnes, entitats i col·lectius que col·laboren sense interès lucratiu”. De totes maneres en l’actualitat, compten amb dues professionals que fan que tota la part tècnica i administrativa funcioni a la perfecció.
Des de fa un any, dins de la Comissió Artística, hi ha també grups de treball, que es poden alimentar de les diferents comissions.
Calàbria 66 és un projecte obert a tot el barri, i els veïns poden venir,  fer propostes i participar en tot el que vulguin. Des de fa un any, dins de la Comissió Artística, hi ha també grups de treball, que es poden alimentar de les diferents comissions. El primer va ser el Grup Literari, després s’ha creat el Grup de Teatre, el Grup de Música, i finalment  el Grup de Cinema. Els grups de treball, si bé no decideixen, el que sí que fan es impulsar.
Parlant  sobre grups de teatre, el passat mes de juny i juliol i tot coincidint amb les Festes
d’ Estiu del barri ( del 29 de juny al 9 de juliol) es va poder fer realitat la 1a Mostra de Teatre Voluntariós del barri de Sant Antoni,  a Calàbria 66, amb el nom de La Troiana, que va reunir en tres caps de setmana  els diferents grups de teatre amateur de Sant Antoni.

Els diferents grups de teatre van ser: El Triangle i Breu teatre estratègic,  Capacitats integrades, The Armold, INT ENT ANT Teatre, Pokhara teatral, Fem companyia A, La Matraka, Los hijos de su madre i per últim, Interruptus.

Als organitzadors els  agradaria aconseguir que es formés un públic interessat en el que es fa a Calàbria66, i seria efectiu fer coincidir determinades activitats en dies concrets.

L’ experiència ha estat excel·lent en ambdós sentits: tant en organització/participació de grups teatrals, com d’ assistència veïnal.  Era  per això que es  necessitava  un espai com Calàbria66, per poder tenir  activitats lúdiques al barri per  entretenir  la comunitat; ja siguin famílies o parelles, grans o petits, gent del barri o de fora. Aquest espai,  ens ofereix la possibilitat de complir amb  totes aquestes activitats . Amb aquests grups i la seva implicació es demostra que en aquest barri tot esta connectat i tot passa pels veïns, ja que ells  són els que fan el barri i no al revés.
Als organitzadors els  agradaria aconseguir que es formés un públic interessat en el que es fa a Calàbria66, i seria efectiu fer coincidir determinades activitats en dies concrets, per exemple: dilluns poesia, divendres literatura, dissabte música, diumenges teatre, etc. El que veritablement importa és que els veïns observin, facin, visquin, aquí a Calàbria66, i que després ho expliquin arreu del barri, a la ciutat.



Anna Martí, Aglaia López-Bago i Maica Duaigüe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si us plau, recorda a ser constructiu i respectuós; d'altra banda els moderadors podran eliminar el teu comentari. Gràcies